Sortering:

August Frederik Carl Neumann

  • Udgivelsesdato: September 2015
  • Forfatter: Nina York
  • Dokumentnummer: St. Croix This Week' hjemmeside
  • Institution: DWIS
Fra "St. Croix This Week" september 2015 bringer vi her en artikel "Et historisk Landkort" skrevet af selskabets mangeårrige medlem Nina York. Artiklen handler om et historisk landkort tegnet af August Frederik Carl Neumann, der var en af stifterne af Dansk Vestindisk Selskab.

Men lige så interessant er Nina Nyorks fortælling om August Frederik Carl Neumann. Artiklen gengiver vi som Nina har skrevet den - på både amerikansk og dansk.

Artiklen kan også ses her i den originale udgave.

Læs også artikel skrevet af William Flemming Cissel.

Hvidvaskning af historien - artikel i "Politiken"

  • Udgivelsesdato: 2. november 2015
  • Forfatter: Kulturjournalist Gudrun Marie Schmidt og journalist Nikolaj Heltoft, dagbladet Politiken
  • Dokumentnummer: Politiken 2. november 2015
  • Institution: DWIS
Dagbladet Politiken bragte den 2. november 2015 et interview med selskabets formand Anne Walbom, hvorfra vi har hentet følgende:

I 2017 er det 100 år, siden Danmark frasolgte Dansk Vestindien til USA, og Nationalmuseets markering skulle også have omfattet undervisningsforløb og feltarbejde. Det står i museets 30 sider lange og rigt illustrerede præsentation, som Politiken er kommet i besiddelse af.

»Nationalmuseets samlinger fra Vestindien finder i omfang og bredde ikke sin parallel på noget andet museum i verden«, lyder det i præsentationen, og størstedelen har aldrig tidligere været vist frem.

Over 6 måneder skulle særudstillingen ’Vestinderne’ have fyldt museets Egmontsal med den ufortalte historie om slavetidens mennesker og deres efterkommere. Men hvis regeringen finder flertal for sit finanslovsforslag og dermed sparekrav på 2 pct. om året i de kommende 4 år, vil Nationalmuseet finde besparelserne ved at aflyse alle særudstillinger i fremtiden.


Dansk Vestindisk Selskab – for dig der er interesseret i de tidligere danske øer i Caribien. Skriv til os på dvs@dwis.dk

CVR. nr.  30 84 69 31 - Formand Lars Hven Troelsen - Strandøre 19, 2100 København Ø - Tlf. 4051 9495.

Bankkonto: Lån & Spar Bank 0400-117 00 79724.

Mobilepay: 65692

IBAN-nr. DK200400 170079724; BIC-kode LOSADKKK

 

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.