Hærstyrken udskiftet med gendarmerikorpset
Da forsøget på at sælge De vestindiske Øer til USA i 1902 blev nedstemt i den danske Rigsdag, besluttede den danske regering, at den var nødt til at indføre en række forandringer. Et paramilitært korps, det såkaldte gendarmkorps blev oprettet. Mandskabet blev inden ankomsten til Vestindien undervist i engelsk.

Her ses situationen som den udspillede sig på havnefronten i Frederiksted på St. Croix i 1907. Til højre står den bortrejsende vestindiske hærstyrke og til venstre det nys ankomne gendarmkorps.
Kongshøj med kaserne
Gendarmkorpset på St. Croix blev opdelt i tre grupper. En gruppe varetog opgaver i Christiansted og en anden i Frederiksted. Den tredje gruppe var placeret midt på øen ude i landdistriktet mellem alle øens sukkerplantager. Officielt kaldtes midt-øens kaserne for Kongshøj, men i daglig tale hed den kun Kingshill. Placeringen på en bakketop betød den største chance for en frisk brise.
Gendarmkorpset til hest
For at kunne patruljere i det ret udstrakte landdistrikt, som hørte ind under Kingshill, så kom man ikke særlig langt med mindre man var til hest. Her ses gendarmerne samlet, men de var normalt delt op i mindre gruppe med hver sin rute.
Gendarm til hest
Gendarmernes heste var primært fra Mellemamerika og af racen Mustang. Sadlerne var dels engelske eller ungarske. Læderet var brunt. Navnet på den ridende gendarm kender vi desværre ikke.
Gruppe af gendarmer på Kingshill
Her på Kingshill kasernes trappe er opstillet alle 11 gendarmer. Gruppen blev ledet af en premierløjtnant og to sergenter. Vinduesskodderne er normalt åbne, men kan lukkes ved dårligt vejr. Bemærk de flotte træudskæringer.
Sovesalen på Kingshill
Sovesalen på Kingshill kasserne og de 11 gendarmer bliver inspiceret. Ved ankomsten til Vestindien i 1907 fik alle gendarmerne udleveret uniform og våben samt deres eget moskitonet.

Ingen bygninger havde dengang glas eller net i vinduerne, men måske træpersienner, som man her an ane i baggrunden til højre.
Gendarm i paradeuniform
Denne gendarm, hvis navn vi desværre ikke kender, er iklædt sin hvide paradejakke med de udleverede nikkelknapper og de hvide paradebenklæder. Med til uniformen hører også de hvide sko og den blå uniformskasket
Gendarm i arbejdstøj
Samme gendarm har nu iklædt sig sin uldskjorte og sine hvide patruljebukser. En brun livrem holder bukserne oppe. Skjorteærmerne er oprullede, for nu skal der tages fat. Selerne er ikke nævnt på munderingslisten, så måske har vor ukendte gendarm selv indkøbt dem.
Kingshills gendarmhjem
På Kingshill var en del af kasernen indrettet som et såkaldt soldaterhjem. Her kunne gendarmerne opholde sig i deres fritid. Dette imponerende billardbord var meget populært. Så populært, at Gendarm Knoblauch bestilte en kopi af dette billede.
Gendarm Knoblauch
Gendarm Knoblauch lod sig fotografere i 1916, så hans familie hjemme i Danmark kunne beundre hans flotte uniform. Tropehjelm, blå uniformsjakke over den højt tilknappede skjorte, hvide parade benklæder og hvide sko. En fløjte med kæde mellem de to brystlommer og fra livremmen hænger en sværdtaske.
Gendarm J.E. Hansen
Gendarm J.E. Hansen, som gjorde tjeneste i Christiansted, fik ligesom mange af sine kollegaer, lavet et postkort af sig selv. Her kan man derfor se, hvilket billede han agtede at sende afsted til familie og venner.
Blå uniformskasket og jakke samt sorte sko til de hvide bukser. Ingen livrem eller våben, kun fløjten med dens kæde. En tændt cigaret fuldender billedet.
Gendarm slapper af med Hjemmet
Denne ukendte gendarm er også med på datidens modedille med at blive fotograferet, og lade billedet blive printet på noget særligt postkortpapir. Selvom han har sørgebind om armen, kan han sagtens læse i Hjemmet. Aviser og post hjemme fra Danmark var ventet med længsel. I begyndelsen af 1900 tallet kom der gradvis flere og flere illustrationer i aviser og blade, så magasiner som f.eks. Hjemmet fik voksende udbredelse
Flagning v kasernen i Christiansted
Ved kasernen i Christiansted var der en yderst velplejet have.  Alle bedene var omkranset af konkylier fra den såkaldte Queen Conch. Naturligvis var der rejst en flagstang her, så Dannebrog kunne veje daglig. En del af gendarmernes daglige opgaver var hejse flaget hver morgen og tage det ned hver aften.

Dansk Vestindisk Selskab – for dig der er interesseret i de tidligere danske øer i Caribien. Skriv til os på dvs@dwis.dk

CVR. nr.  30 84 69 31 - Formand Lars Hven Troelsen - Strandøre 19, 2100 København Ø - Tlf. 4051 9495.

Bankkonto: Lån & Spar Bank 0400-117 00 79724.

Mobilepay: 65692

IBAN-nr. DK200400 170079724; BIC-kode LOSADKKK

 

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.