Selskabet råder over en lang række fotos skænket af private gennem årene og vi  samler nu en del af disse fotos i serier med forklarende tekster. Vi kalder det for "Digitale udstillinger". 

Du kender det allerede fra en tur på et museum - du går fra det ene lokale til det andet og læser undervejs forklaring til det, du ser.  Nu er det bare ikke en fysisk udstilling, du bevæger dig rundt i, men derimod en digital udstilling. 

I venstrespalten finder du alle vores udstillinger ud fra hvilket tema udstillingerne vedrører. Mennesker, Samfund og historie, Natur og geografi,  Arkitektur, Kultur samt Transport  og handel.

Det finder du under temaerne i venstrespalten:

 

Mennesker  Børn, embedsmænd. Enkeltpersoner. Frie farvede (frikulørte). Handeslfolk. Håndværkere. Indianere. Kunstnere. Plantere, arbejdere, slaver og tjenestefolk. Slægtsforskning. Sundhedspersonale.

Samfund og historie Arkæologi, emigration og immigration, fagforeninger og strejker, historie 1493-1917, historie 1917 -, højtider, kriminalitet. Politi, militær, marine og told. Religiøse forhold. Rom og romproduktion. Sociale forhold. Slaveoprør og frigivelsen. Sundhed og hygiejne. Tranfer Day. Uddannelse. Øernes styre. Økonomisk forhold.   

Natur og geografi   Caribien. Charlotte Amalie. Christiansted. Flora og fauna. Forskning. Frederiksted. Geologi. Livet i havet. Naturkatastrofer. St. Croix. St. John. St. Thomas. Strande. 
 
Arkitektur  Apoteker. Arkitekturhistorie. Byhuse. Byplaner. Haveanlæg og parker. Havne. Offentlige bygninger. Kirker. Pakhuse. Plantager. Skoler.

Kultur                                   Antropologi. Bøger. Fiktion og skønlitteratur. Foto, film og teater. Karnevaller. Kunsthistorie. Kunsthåndværk og maleri. Mad og drikke. Mode. Musik. Møbelhåndværk. Mønter, frimærker og flag. Sprog. 

Transport og handel Dampskibe. Erhverv. Handel i kolonitiden. Havne. Marine- og søfartshistorie. Orlogsskibe. Sejlskibe. Vestindisk Kompagni.   


God tur i selskabets digitale udstillingsverden.

Digitale udstillinger

Thumbnail-08-Slavetransporter 02 St Patrick cath church Fsted
 Intro-180x180
  Intro 180x180
 07-Kongensgade-Thumbnail
Slavetransporter

Kirker
- på St. Croix, St. Thomas og
de Lutheranske kirker
 

 Gendarmer 1907-1917 - Del I
Offentlige bygninger - Del I
Kongensgade, Christiansted 


Vejen til historisk viden - udvalgte artikler i medlemsblade

Ingen børnepenge i vestindien

Forfatter Gunvor Simonsen
Artikel udgivet: September 2007

"I Vestindien lå det ikke statsmagten på sinde, at sikre de uægte børn sådan som de skulle sikres i Danmark. I kolonierne gjaldt det i stedet om at bevare de ”Blankes Ære og Familiers Roelighed”, som der stod i reskriptet. Der var med andre ord meget stor forskel på dansk og dansk-vestindisk retspleje, når det gjaldt uægtebørn og illegitim seksualitet". I 1700-tallets slutning reformerede den danske enevælde den lovgivning om utugt og løsagtighed, som havde karakteriseret Danmark siden reformationen i 1530’erne.

En artikel i serien "Historisk Kavalkade" der blev bragt i medlemsbladet i årene 2007 - 2011.
Læs mere . . . .

Uretfærdigheder oplevet af frikulørte Karen Theresa 1815-1819

Forfatter: Elisabeth Rezende
Artikel udgivet: September 2009
I serien "Historisk Kavalkade" i DWIS' medlemsblad blev denne artikel skrevet af Elisabeth Rezende og oversat af Vibeke Maduro Tuxen ´bragt i 2009.
"Karen Theresa Curtis havde været vidne til den modstand hendes far, ægtefælle og de frikulørte mænd i samfundet havde udvist mod hvad de følte var utallige retmæssige krænkelser mod dem. Hun var helt bevidst om, at uanset hvilke krænkelser mændene havde lidt, så havde også kvinderne lidt dem. Som forretningsdrivende havde hun haft sine egne slag at udkæmpe i driften af forretningen og opsynet med en gadehandlende slave. Men, til forskel fra mændene, havde hun ikke muligheden for at deltage i kollektive demonstrationer i gaderne eller for at underskrive andragender, selv om hun følte dybt inde, at hun havde intelligensen og modet til at gøre det."
Læs mere . . . .

 

Orkaner i Dansk Vestindien i 1916

Forfatter: Magne Juhl
Artikel udgivet: November 2017
Det kan være svært at se, hvordan orkanen  i 1916 var i forhold til orkanerne i år. Den 9. oktober 1916 var der ifølge  www.stormcarib en vindstyrke på 110 miles per time og et barometertryk på 963 mbar. Det svarer til en kategori 2 hurricane eller mere, idet der ved en kategori 3 anføres fra 964 til 945 mbar.

 

Dansk Vestindisk Selskab – for dig der er interesseret i de tidligere danske øer i Caribien. Skriv til os på dvs@dwis.dk

CVR. nr.  30 84 69 31 - Formand Anne Walbom - Lykkesholms Alle 2A - 1902 Frederiksberg C. - Tlf. 2374 9220 - email formanden@dwis.dk

Bankkonto: Lån & Spar Bank 0400-117 00 79724

IBAN-nr. DK200400 170079724; BIC-kode LOSADKKK

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.