H.C.Andersen og Dansk Vestindien

DVS-2019-4 ForsideB        Som det fremgår af vores medlemsblad, MAGASINET, fra september 2019 havde eventyrdigteren H.C.Andersen relationer til Dansk Vestindien, hvad næppe mange ved.  

H.C. Andersens tid var præget af den danske kolonialisme, og mange af de familier, der hjalp H.C. Andersen økonomisk og inviterede ham på besøg i deres fine hjem, var involveret i plantagedriften i Vestindien på forskellige måder. H.C. Andersens nærmeste veninde, Henriette Collin, rejste til Skt. Croix og sendte lange rejsebreve til ham, hvor hun beskrev naturen og livet på de tropiske øer.

H.C. Andersen læste Henriette Collins breve med stor interesse, og han brugte vestindiske motiver i f.eks. skuespillet ”Mulatten” og digtet ”Negerkongens datter”- tekster, som i dag er gledet i baggrunden, men som H.C. Andersen selv satte stor pris på og læste fra ved adskillige lejligheder.

I forbindelse med foredraget vil bl.a. disse tekster blive taget frem fra mølposen igen.
 
Lise Bostrup er ligeledes formand for Den Danske Sprogkreds og forlægger. Har bl.a. udgivet flere samlinger af H.C. Andersens eventyr fra digtsamlingen ”At reise i en Luftballon. Vers på andres rim”, som er baseret på H.C. Andersens selskabsdigte.

Lise har holdt foredrag om H.C. Andersens forfatterskab på Skt. Croix Litterary Festival og på universitetet på Skt. Thomas, og udgivet bøger af den vestindiske forfatter Tiphanie Yanique, en lille antologi af samtidig vestindisk lyrik og prosa og to romaner af den norske forfatter, der handler om Vestindien.
 
Tilmelding senest onsdag, den 20. november 2019 via hjemmesiden, evt. på tlf. 60 41 06 22 til Gerda Brown.

Information om arrangementet

Arrangementets tidspunkt Onsdag 27-11-2019. 19-00
Sidste frist for tilmelding: 20-11-2019
Pris 60DKK
Det foregår her: Valby Kulturhus
Der kan ikke længere tilmeldes til dette arrangement