H.C. Andersen og Dansk Vestindien

DVS-2019-4 ForsideB Som det fremgik af vores medlemsblad, MAGASINET, fra september 2019 havde eventyrdigteren H.C.Andersen relationer til Dansk Vestindien, hvad næppe mange ved.

H.C. Andersens tid var præget af den danske kolonialisme, og mange af de familier, der hjalp H.C. Andersen økonomisk og inviterede ham på besøg i deres fine hjem, var involveret i plantagedriften i Vestindien på forskellige måder. H.C. Andersens nærmeste veninde, Henriette Collin, rejste til Skt. Croix og sendte lange rejsebreve til ham, hvor hun beskrev naturen og livet på de tropiske øer.

H.C. Andersen læste Henriette Collins breve med stor interesse, og han brugte vestindiske motiver i f.eks. skuespillet ”Mulatten” og digtet ”Negerkongens datter”- tekster, som i dag er gledet i baggrunden, men som H.C. Andersen selv satte stor pris på og læste fra ved adskillige lejligheder.

I forbindelse med foredraget vil bl.a. disse tekster blive taget frem fra mølposen igen.

Lise Bostrup er ligeledes formand for Den Danske Sprogkreds og forlægger. Har bl.a. udgivet flere samlinger af H.C. Andersens eventyr fra digtsamlingen ”At reise i en Luftballon. Vers på andres rim”, som er baseret på H.C. Andersens selskabsdigte.

Lise har holdt foredrag om H.C. Andersens forfatterskab på Skt. Croix Litterary Festival og på universitetet på Skt. Thomas, og udgivet bøger af den vestindiske forfatter Tiphanie Yanique, en lille antologi af samtidig vestindisk lyrik og prosa og to romaner af den norske forfatter, der handler om Vestindien.

Tilmelding senest mandag, den 21. september 2020 via hjemmesiden, evt. på tlf. 60 41 06 22 til Gerda Brown.

Betaling for deltagelse kan også ske med mobilepay 65692.

Information om arrangementet

Arrangementets tidspunkt Lørdag 26-09-2020. 14-00
Sidste frist for tilmelding: Mandag 21-09-2020. 22-00
Pris 75 kr.
Det foregår her: Stensballegaard Golf, Bygaden 70, 8700 Horsens
Der kan ikke længere tilmeldes til dette arrangement