Skip to main content

Flere lande regerer

Med Columbus’ opdagelse af Amerika kom alle de caribiske øer under spansk herredømme, uanset om der boede spaniere på dem eller ej. Men rygterne om Den Nye Verdens rigdomme og de mange ubeboede områder lokkede snart eventyrere til fra andre europæiske magter. Det var en skønsom blanding af pirater, buccaneers, kapere og organiserede krigsflåder fra forskellige lande.

Fra de sidste årtier af 1500-tallet begyndte pirater at bruge Jomfruøerne som baser for deres togter mod de spanske guldgaleoner, som var på vej hjem til Spanien. Omkring samme tidspunkt forsvandt de sidste indianere fra St. Croix.

Først fra omkring 1620’erne begyndte en egentlig europæisk bosættelse af øerne, nærmere bestemt på St. Croix. Det var først englændere og hollændere, og senere franskmænd, som slog sig ned og begyndte at anlægge plantager til dyrkning af eftertragtede kolonivarer som tobak, indigo og sukker.

Imidlertid kom det i 1640’erne til et opgør mellem de tre nationers nybyggere, som englænderne vandt. Blot for kort efter selv at blive massakreret af en spansk hærstyrke fra Puerto Rico.

I 1650 lykkedes det franskmændene at erobre St. Croix fra spanierne, og i 1651 købte den franske guvernør De Poincy øen som sin private ejendom.

Da De Poincy døde i 1653, tilfaldt øen Den Maltesiske Ridderorden (Johanniterordenen), som han var medlem af.

I 1665 solgte malteserne St. Croix til det franske vestindiske kompagni, som i 1674 solgte den videre til den franske krone.